Mire jó a babaúszás?

Print
  • Vízbiztonságot szerez a gyerek
  • Intenzív kapcsolat alakul ki a gyerekkel
  • „szülő iskola"- oktatótól tud tanácsot kérni a kezdő szülő a gyermek nevelés más területén is
  • A merülés megadja a babának a lehetőséget hogy egy másik világba merüljön le:
  • Másképp lát hallaja a hangokat
  • A testét teljesen szabadnak érzi amikor lebeg
  • A Szülők, oktató nélkül is boldoguljanak az uszodában, vagy bármilyen más vizes közegben

Korai formája a motoros képességek- koordináció és ügyesség fejlesztésnek
Ez a fajta úszás nem arról szól, hogy a babák megtanuljanak úszni, de nem is arról, hogy csak pancsikáljanak, hanem ennél sokkal többről van szó. A babúszás célja elsősorban a vízben való mozgásfejlesztés. Itt a babák ösztöneik segítségével mozognak, felidézve a nyugodt és biztonságos magzati állapot emlékeit.
Nem célunk búvár babákat képezni és nem az a foglalkozásunk fő szempontja, hogy egész órán víz alatt legyen a gyermek, hanem mindinkább egy egészséges, úszni szerető és boldog emberke nevelése.
Mivel a baba fejlődésének e szakaszában a szárazföldön még nem képes a gravitáció ellenében ilyen jól mozogni, ezért a víz egy ideális közeg számára, ahol a szinte teljes súlytalanságban könnyedén mozoghat. Ez nagyon fontos, hiszen az idegrendszer a mozgás által fejlődik a legjobban.
A mozgás a kisgyermek és az óvodáskorú gyermek egyik legfőbb tevékenysége!

  • A gyerek mozgásfejlettsége képet ad a gyermek általános fejlettségi szintjéről más képességterületeken is
  • A mozgás segíti az idegrendszer érését és a személyiség fejlődését
  • A mozgás és mozgásfejlesztés az alapja a gyermek más képességterületeken való fejlettségének (értelmi, érzelem-akarati, szocializációs, anyanyelvi képességek területein)

A rendszeres sportnak köszönhetően ellenállóbbá válik a szervezet a betegségekkel szemben.
A babúszással megelőzhetjük a később kialakulható betegségeket, amelyek a szárazföldön gyakran nem tapasztalhatóak, mint például a gerincferdülés, légzőszervi megbetegedések, stb.

A közös foglalkozások, dalok, mondókák rendkívüli módon fejlesztik a kommunikációs és szociális készségeiket és segítik majd őket a beilleszkedésnél, egy új környezethez való alkalmazkodásnál. Jótékony hatással van a babák koordinációs-, motorikus- és érzelmi fejlődésére.
Fontos bizalomépítő és szorongásoldó hatása van és segíti a kicsiket a jó alvásban. A játékok során eggyé kovácsolódik a család, sok boldog pillanatot élnek át együtt, és sok nehézséggel birkóznak meg közösen.

Copyright 2011 Mire jó a babaúszás?. Minden jog fenntartva! - Készítette: VPCSS-Web www.vpcss.hu
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free